Angst en nierenergie

Misschien herken je het wel. Dat je vaker naar het toilet gaat voordat je iets spannends moet doen. Angst heeft invloed op je (bij)nierenergie.

Herken je ook dat je bij het ervaren van deze emotie naar je hoofd vlucht? Je biedt weerstand aan de lichamelijke ervaring. Deze weerstand verstoort je (bij)nierenergie en blokkeert de weg terug naar je lichaam. Tip: Probeer om uit je hoofd weg te gaan, terug naar je lichaam. Voel de angst in je lichaam, anders raakt de parkeergarage vol.

Herken je één of meer van de volgende overtuigingen of keuzes? Zij kunnen de nierenergie mogelijk verstoren:

O De wereld is een onveilige plek.

O Niemand staat klaar om mij te helpen. Ik sta er alleen voor.

O Mijn lichaam kan me ieder moment in de steek laten.

O Het leven is hard.

O Mensen zijn niet te vertrouwen.

O Het gaat om de resultaten.

Verstoring van de nierenergie kan zich als volgt uiten:

O Stijfheid en stramheid, koude handen en voeten omdat de energie zich terugtrekt.

O Nier- en blaasziekten, zoals nierstenen en chronische blaasontsteking.

O Menstruatiestoornissen.

O Uitputting en extreme moeheid;

O Depressie.

Graag wil ik samen met jou op zoek naar de oorzaak van je overtuiging en keuze.

Met behulp van de spiertest kunnen we de keuze of overtuiging ook uit je on(der)bewuste naar boven halen. Zoals bijvoorbeeld: Ik kan nooit iets goed doen. Of: Niemand luistert naar mij. Of: Ik ben het niet waard om gelukkig te zijn.

We onderzoeken ook wie jou deze keuze/overtuiging heeft bijgebracht. Heb je hem bijvoorbeeld van je vader of moeder overgenomen? Mogelijk ben je je daarvan helemaal niet bewust. Of is de overtuiging/keuze van jezelf? Sinds wanneer is dat zo?

Vervolgens bepalen we of en hoe we deze keuze/ overtuiging kunnen omzetten naar een positieve gedachte of keuze. Bijvoorbeeld met behulp van een symbool en positieve woorden: Ondanks dat ik me angstig voel, kies ik voor het leven en accepteer ik mezelf volledig.

Door een tijd lang bijvoorbeeld bij het opstaan naar het symbool te kijken en de tekst op te zeggen, kun je de keuze/overtuiging veranderen en doorbreken. We testen hoe lang dat nodig is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *