De aarde, de huid en de keelchakra

De Aarde

De Aarde is een levend wezen net als wij. Wij zijn onlosmakelijk met de Aarde verbonden. Wanneer wij aan onszelf werken, straalt deze positieve energie ook op de Aarde af.

Het lichaam verdient als voertuig van onze ziel respect en eerbied. Dit geldt ook voor de Aarde

De Aarde is in grote nood. De aarde warmt op en heeft koorts. De Aarde wordt leeggeroofd en misbruikt.

De poolkappen smelten en door het verdwijnen van het ijs zien landen en oliemaatschappijen de mogelijkheid om naar olie en gas te boren. Dit zal tot nog meer opwarming van de Aarde leiden.

Ook zijn de magnetische polen aan het verschuiven.

De regenwouden worden nog steeds gekapt. De longen van de aarde worden verwoest. De rivieren, zeeën en oceanen worden vervuilt. De bloedvaten en het lymfesysteem van de aarde worden vergiftigd.

Alles gaat gewoon door. Net alsof er niets aan de hand is. Waarom is de crisis ontstaan?

De Aarde heeft onze steun hard nodig. Net zoals wij bidden voor onszelf en anderen, kunnen we ook positieve energie naar de aarde sturen.

Doe je mee?

De huid

De huid is ons grootste orgaan en beschermt ons lichaam tegen invloeden van buitenaf. De huid spiegelt onze leefstijl. Stress, slecht slapen en niet lekker in je vel zitten zijn zichtbaar aan de huid.

Eczeem is een verzamelnaam voor huidaandoeningen, waarbij de huid een ontstekingsreactie vertoont en symptomen zoals jeuk, rode plekken, droge huid, schilfers en met vocht gevulde blaasjes.

 De aandoening kent vaak een grillig verloop. Perioden met weinig of geen klachten wisselen elkaar af met perioden waarin het eczeem actief is.  Het eczeem kan verdwijnen en terugkomen.

Eczeem kan worden veroorzaakt en verergert door voeding, vermoeidheid, ziekte, stress, medicijnen en irriterende stoffen.

Ook zie ik een toename van eczeem in de herfst en winter doordat de centrale verwarming weer aangaat. Door de droge lucht in combinatie met heet douchen en baden wordt de weerstand van de huid aangetast. Ook is de huid meer bedekt met kleding zodat de zon zijn helend werking minder kan doen. Ook schuurt de kleding langs ons lichaam.

Onze huid beschermt ook onze individualiteit. Wanneer we ons niet veilig voelen om te zijn wie we zijn, kan dat zijn weerslag op de huid hebben. Zit iemand je te dicht op de huid? Of kleeft het verleden nog aan je? 

Voor mij is geen enkele cliënt met eczeem hetzelfde. Ieder mens is immers uniek en iedere onbalans is volstrekt individueel. Ik wil je graag helpen.

De keelchakra

De keelchakra is het energetisch centrum van de communicatie.

Het keelchakra sluit bij verdriet en niet geuite gevoelens zoals angst en woede. Het kan beschadigd raken door emotioneel en lichamelijk misbruik. Het komt in gevaar wanneer we oneerlijk zijn naar anderen en onszelf of roddelen over anderen. Het chakra raakt beschadigd door roken, drugs, alcohol en overmatig eten. 

Het is belangrijk dat we onze emoties uiten en niet onderdrukken. Heb je een brok in de keel of komt iets je keel uit? Slik je te veel? Of heb je woede opgekropt of ingeslikt?

Het keelchakra beheerst ook de oren. Het chakra wordt versterkt wanneer we goed luisteren naar anderen en onze innerlijke stem. Wil jij de mening van anderen wel horen? Ga je aan jezelf voorbij?

 Het keelchakra is verbonden met de schildklier. De schildklier regelt de stofwisseling d.m.v. afgifte van hormonen.

Schildklierhormonen hebben een functie bij o.a. regulering van de hartslag en bloeddruk, verbranding van vetten, energieverbruik, bevordering van het geestelijk welzijn en de groei. Bij kinderen is de schildklier van belang voor de groei van botten, spieren en zenuwweefsel. De schildklier is dus een belangrijke hormoonklier met grote invloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *